My voice vs her voice -Oscar Wilde

Hej blog. Jeg vil analysere "my voice" og "her voice" af Oscar Wilde og finde korrelationer. 

Jeg linker dem i bunden, så i kan læse dem for jer selv hvis i vil :))
I disse dage ender 51% af gifte par i en skilsmisse. Ulykkelig kærlighed, som engang var varmt og livligt er ikke noget nyt, og hælder ikke i disse digte. My voice og Her voice er begge to digte om kærlighed, og har med højest sandsynlighed en sammenhæng (måske samme kærlighedshistorie?). Jeg har et par teorier gældende disse digte. 

Det er en historie om et forhold: Som titlerne angiver, så hænger de sammen, de har samme tema; kærlighed, som blev sat til et stop. De har begge to billedsprog, der relaterer til havet og søen; "And now the white sails of our ship are furled" fra My Voice og "we will find harbour in some bay" fra her voice. De to citater klinger meget godt sammen. Næsten så godt, at man skulle tro at det var fra det samme digt. 

Også i rimende har de meget tilfælles. I My Voice er rimene ABAB og det samme er der i Her Voice, men der bliver adderet et ekstra BAA til sidst af hvert vers. Dette finder jeg virkelig interresant, da det virker som om at hun har mere på hjerte eller Oscar Wilde har flere ting at fortælle om hende. Hendes tekst er også længere, som at der her blevet skrevet mere historie i deres forehold. Udover det bruger begge digte ordet Argosy på et fjerde vers. De har begge to relation til skibe og havet (måske er det der, internetordet shipping, hvor det er hvor man ser et forehold kommer fra), hvilket kunne være en del af deres forhold. Måske boede de ved en havn eller sejlede. 

Disse digte handler om to elskere, som gik bort fra hinanden. En faldmende kærlighed, som engang var så livlig og lykkelig. Kærligheden er som en sø. Man kan sejle fejfrit og glat, men alligevel drukne i problemer. 

Jeg linker digtene her, så i kan læse dem: